ОСНОВНА ШКОЛА „ХЕРОЈ СРБА“

Осипаоница

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Ликовна култура

El. pošta Štampa PDF

Ideje za dekorisanje zidova i promenu enterijera - Beo Art House Вредне руке наших ученика, који похађају ваннаставну активност Цртање, сликање и вајање, као и неисцрпне идеје њихове наставнице, почеле су оживљавање зидова и улепшавање холова и дворишта школе.

 Тако је један од зидова у ходнику добио дивне слике кућних љубимаца цртањем по зиду акрилним бојама. Ученице које су оживеле овај зид су: Сара Петровић, Александра Јовановић, Марија Милетић, Анастасија Стојановић, Ана Аврамовић, Анастасија Милосављевић, Лена Пантић, Леа Петковић и Лара Радојковић    Фотографије....

Такође, велики број ученика од 5-7. разреда осликао је камени део шахта у дворишту. Користили су акрилне боје за бетон и исцртали траву и цвеће, како би се тај део уклопио са околином. Остало је да исцртају цвеће, лептире и бубамаре и учине га још лепшим.     Фотографије...

На конкурсу "Крв живот значи", који традиционално организује Црвени крст Србије, учествовало је двадесетак ученика и сви су добили захвалнице за учешће, а три најбоља рада награђена су књигама. То су радови ученика: рад Анастасије Стојановић, ученице 8.разреда, Наде Бојић, ученице 7.разреда и Саре Милановић, ученице 5.разреда. И школа је добила урамљену захвалницу за учешће на конкурсу.

На такмичењу "Мали Пјер" наша ученица 8.разреда, Анастасија Стојановић, освојила је 2.место у Подунавском округу. Њен рад је изабран као 2. најбољи између 4000 радова и биће изложен на републичком такмичењу ликовних радова.

Фотографије....

Све похвале за наше вредне ученике и њихову наставницу, Снежану Маринковић!

 

Претрага