ОСНОВНА ШКОЛА „ХЕРОЈ СРБА“

Осипаоница

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Свети Сава 2022

El. pošta Štampa PDF

Rastko Nemanjić ili Sveti Sava – biografija - Reši Lako Ове године школска слава, Свети Сава, у нашој школи обележена је скромно и на ограничавајући начин, због актуелне епидемиолошке ситуације. Мали број ученика и наставног особља присуствовао је јутарњој литургији у цркви, где је пресечен колач и извршено причешће. Ученици школе преставили су се певањем химне и извођењем рецитација посвећеним српском просветитељу. Затим су добили пакетиће од цркве и актуелног славара школе.

 Школска приредба урађена је у виду филма. Ученици су припремили и снимили своје тачке. Приредбу можете погледати на следећем линку...

 Традиционално су рганизовани и ликовни и литерални конкурс. Тема конкурса била је: "А то дете беше Растко, син Немањин, Свети Сава". Прво место на литералном конкурсу освојила је Анђелија Станојевић, ученица 6. разреда. Друго место Јован Ружић, ученик 5.разреда, а треће место Алекса Милорадовић, ученик 5.разреда.

Награде на ликовном конкурсу освојили су: 1. место Мартин Ивановић, ученик 6.разреда, 2.место Анастасија Стојановић, ученица 8.разреда и 3.место Оливер Савић, ученик 5.разреда.

Свим ученицима и особљу школе срећна школска слава, Свети Сава!

Фотографије...

 

Претрага