ОСНОВНА ШКОЛА „ХЕРОЈ СРБА“

Осипаоница

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Радионице 2023

El. pošta Štampa PDF

Osnovna škola Čazma - Izvannastavne aktivnosti Према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у другој радној недељи школске 2023/2024. године на свим часовима разредне и предметне наставе рађене су радионице на теме поштовања, толеранције и међусобне сарадње. Неке од тема биле су. "Моја школа је мој други дом", "Ја волим и поштујем себе и друге. Шта могу да учиним за тебе?", "Кад се многе руке удруже", "Врлине и вредности као животни компас", "У туђим ципелама", "Подељена срећа је два пута већа"... Удруженим снагама ученици и наставници показали су креативност у обрађивању тема од животне важности.

 Наши најмлађи били су најкреативнији. Ево неких радова ученика одељења 2/2      Фотографије....

 Ученици петог разреда су на часу енглеског језика имитирали наставницу, како би осетили како је то бити "у туђим ципелама", а затим су своје утиске поделили са другарима изражавајући их на енглеском језику, док су ученици који похађају часове грађанског васпитања, као одговор на питање: "Шта могу да учиним за тебе?" пружили руку другу у невољи....    Фотографије.

 На часовима ликовне културе ученици су сликовито итрражавали своје виђење задате теме.   Фотографије....

Чак је и математика била инспиративна! Ученици одељења 6/1, Сара Ђорђевић, Адреја Стојковић и Миона Ђурђевић припремили су и одржали преавања на тему обнављања градива из претходног разреда. Теме су биле: проценти, аритметичка средина и размера, а усклађене су и са темом: "Моја школа је мој други дом", па су ученици на крају дошли до закључка да школа није само зграда у којој се одвија процес учења, већ и њихов други дом. Након тога направили су поређење правила понашања код куће и у школи. У оквиру теме "Кад се многе руке удруже" ученици 5.разреда, подељени у групе, правили су паное на тему "Једначине у скупу природних бројева". На крају часа презентовали су своје радове и закључили да су слога у раду, добра подела обавеза и договор јако битни фактори за успешан рад у тиму.        Фотографије.....

 

Претрага