ОСНОВНА ШКОЛА „ХЕРОЈ СРБА“

Осипаоница

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Велики школски час

El. pošta Štampa PDF

ŠUMARICE: Veliki školski čas biće održan sutra uz protivepidemijske mere У нашој школи одржан је јавни час, велики школски час, под називом "Доста су свету једне Шумарице", који је реализован од стране ученика и наставника Јелене Радовановић, Марије Филиповић, Снежане Маринковић, Весне Пантић, Тање Мицић, Мирјане Илић и Бојане Добријевић.

 Час је одржан као јавни час, поводом сећања на 21часа био је ширење емпатије. октобар - дан када су стрељани ђаци у Крагујевцу, а уједно и као подсетник на едукативни садржај недавно одржане екскурзије. Уједно је то био и вид интегрисане наставе и корелације између предмета: часа одељењског старешине, српског језика, енглеског језика, историје, ликовне културе, музичке културе, верске наставе и информатике и рачунарства. 

 Циљ часа био је ширење емпатије и родољубља, али и да се пошање порука у свет: доста је убијања, доста крви!

Тог црног 21. октобра 1941. године из Крагујевца и околних села у вечност је отишло око три хиљаде невиних душа. Шум Шумарица чуо се и данас са великог школског часа у нашој школи. Тужбалица и опомена, кроз разговор живих и мртвих, да се никада више не понови!

 Фотографије...

 

Претрага